nieuws

Wethouder Eerenberg krijgt high tea op internationale school: "Ik word ook een beetje kind"

Leerlingen van de International School Twente in Enschede kregen vandaag bezoek van wethouder Eelco Eerenberg. Elke week krijgen de leerlingen op die internationale basisschool kookles en de onderwijswethouder kreeg vandaag een high tea aangeboden.
Docent Corinne Boswinkel is ambassadrice van de 'Jamie Oliver Food Revolution Club', een initiatief van de Engelse tv-kok om mensen in de hele wereld gezonder te laten leven. Boswinkel komt oorspronkelijk uit Zimbabwe en woont sinds tien jaar in Nederland.

Keukenvaardigheden bijbrengen
De leerlingen van deze internationale school komen uit het buitenland. De ouders werken allemaal in de omgeving van Enschede. "We doen dit om de kinderen keukenvaardigheden mee te geven. Daarnaast is het belangrijk om de kinderen gezond te leren eten, dus vind ik het belangrijk om dit te doen", zegt Boswinkel.
"Ik vind het heel leuk om naar scholen te gaan", zegt Eerenberg. "Als ik hier ben word ik zelf ook weer een beetje kind. En het is geweldig dat we een echte Jamie Oliver-ambassadeur in Enschede hebben. Het is belangrijk dat de nieuwe generatie Enschedeërs gezond leert koken."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.