Weblog: Lovers and Lions’ nieuwe liedjes zitten in mijn hoofd

Lovers and Lions is Hester Kirkels, Rosalie Meijer en Leroy Helledoorn. Veelbelovend, het lukt ze vooral om te raken. Rosalie, Hester en Leroy, drie conservatorium studenten, namen vorig jaar het initiatief om hun carrière samen vorm te geven. Hester vroeg Rosalie en samen vroegen ze Leroy. Drie musketiers die elkaar -ook in het gesprek- op natuurlijke wijze aanvullen.

Lovers and Lions’ nieuwe liedjes zitten in mijn hoofd. Ik neurie ze de hele dag door. Misschien omdat ik ook een gedoodverfde liefhebber van Americana ben, maar vooral denk ik omdat ze zo ontzettend mooi klinken. Hun stemmen kleuren prachtig en niemand ontneemt de ander ruimte. Ik was echt benieuwd hoe ze aan de naam waren gekomen. Lovers and Lions. Mijn eigen gedachtespinsels waren iets romantischer, maar het feit dat Hester en Rosalie fan zijn van de Common Linnets heeft er mee te maken.

Afgelopen najaar zijn ze zes weken naar Nashville USA vertrokken. Om liedjes te schrijven, oude liedjes te herschrijven en daar met muzikanten, op podiums en in studio’s te toetsen. De ervaringen, geuren en geluiden van Nashville zitten nog in hun systeem. Het straalt van ze af op het podium in De Cactus in Hengelo, waar ze het Homecoming concert houden. Een bomvolle ruimte, met iedereen die Lovers and Lions steunde om de trip naar Nashville te kunnen maken. En ze maken het waar, een serie prachtige, allemaal zelfgeschreven, Americana liedjes golft over het publiek. Met mooie ontroerende verhalen, bijvoorbeeld over de oma van Hester die op 23-jarige leeftijd vlak voor haar trouwen ineens enorm twijfelde of ze wel durfde. ‘Geen zorgen,’ zei haar aanstaande man, ‘ik durf voor twee’.  Ik heb de afgelopen dagen meerdere keren met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen gestaan. Ik hoop u ook. Dit weekend in OverUIT de Kunst op rtvoost.nl en zondag op TV Oost.

Inga Tjapkes

Lovers and Lions zie je zondag in OverUIT de Kunst op TV Oost om 11.35, 12.35, 17.20, 18.20 en 19.20 uur. De uitzending kun je hier terugkijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
OverUIT de Kunst Cultuur Weblogs Nieuwsbrief
Deel dit artikel: