Einde loopbaan voor wielrenner Tom Stamsnijder

Tom Stamsnijder stopt na twaalf jaar met professioneel wielrennen. De 33-jarige coureur uit Bornerbroek heeft geen oplossing gevonden voor aanhoudende darmklachten waarmee hij al ruim een jaar worstelt.

Stamsnijder kreeg last van zijn darmen nadat zijn kopman Tom Dumoulin vorig jaar de Ronde van Italië had gewonnen. De klachten verergeren als hij een topprestatie moet leveren. De medische staf van Team Sunweb kan de oorzaak van de problemen van Stamsnijder maar niet vinden.

"Na twaalf jaar op het hoogte niveau te hebben gereden is dit voor mij het moment om te stoppen", zegt Stamsnijder. "Ik kamp al anderhalf jaar met die klachten en dat was niet makkelijk. Ik kijk uit naar mijn carrière buiten het wielrennen en ben blij dat ik de kans heb om aan een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan te beginnen bij teampartner DSM."

Stamsnijder debuteerde elf jaar geleden voor Gerolsteiner in het profpeloton. Hij fietste later voor Rabobank, Leopard-Trek en Argos-Shimano, de voorloper van het huidige Team Sunweb. Hij stond vijfmaal aan de start van de Ronde van Spanje en reed zeven keer de Ronde van Italië.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: