Hond Royce, die zwangere vrouw uit Kampen aanviel, moet worden afgemaakt

De hond Royce, die in augustus de zwangere Marissa de Lange (20) uit Kampen ernstig toetakelde, moet worden afgemaakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bepaald. Het baasje van de American Stafford gaat tegen de beslissing in beroep.

door Jan Colijn en Ties van der Heide


Dat heeft burgemeester Bort Koelewijn van Kampen desgevraagd tegenover RTV Oost bevestigd. De burgemeester heeft zich de afgelopen tijd uitgebreid met de kwestie bemoeid omdat er in de buurt onrust was ontstaan voor het geval de hond terug mocht keren.


Landelijk nieuws

De affaire rond hond Royce was eind augustus landelijk in het nieuws. Marissa was op bezoek bij kennissen toen de American Stafford vanuit het niets de aanval opende. Het slachtoffer werd van achteren aangevallen en vol in haar achterhoofd gebeten.

Marissa werd door Royce door het huis gesleurd, waarna het beest uiteindelijk de aanval staakte en ontsnapte via de achterdeur. Marissa liep tientallen hechtingen in haar gezicht en arm op, een gat in haar wang, twee tanden werden afgebroken en haar lange blonde haren moesten worden afgeknipt.

In beslag genomen
Het dier werd later verderop in Kampen achterhaald en door justitie in beslag genomen.


Vervolgens is het door deskundigen onderzocht op z’n gedrag om zo na te gaan of het dier terug kon keren in de wijk zonder dat het gevaar zou opleveren. Het oordeel is nu dat Royce moet worden geëuthanaseerd, zoals dat heet.

In beroep tegen afmaken
Het baasje is tegen het besluit van justitie in beroep gegaan.

Opgelucht

Marissa reageert opgelucht op het nieuws, hoezeer het haar als dierenvriend pijn doet dat de hond nu moet worden afgemaakt. "Ook omdat het gezin, waarin Royce woont, drie kinderen heeft. Kijk, er zijn de verhalen dat Royce niet vals is, maar dan was hij ook wel door de testen gekomen."

Kerstkindje
Het gaat overigens goed met de aankomende moeder. Op de dag dat ze is uitgerekend, wordt ze 21. "Dat is rond Kerst. Met wat geluk wordt het dus een kerstkindje."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kampen hond IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: