nieuws

Tetem Kunstruimte in Enschede opent Exploring-Lab

Exploring-lab
Exploring-lab © Tetem Kunstruimte
Vanmiddag om vijf uur wordt het nieuwe Exploring-Lab van Tetem Kunstruimte in Enschede geopend. In het lab kan iedereen aan de slag met het programmeren van robots, het maken van meubels of het werken met 3D pennen.
Technologie speelt vandaag de dag een steeds grotere rol. Tetem wil de gevolgen van deze ontwikkeling laten zien met tentoonstellingen en events die vallen onder hun programma 'Driving Technology'.
Tetem Kunstruimte
Tetem Kunstruimte © Tetem Kunstruimte

De afgelopen periode is er, onder andere door het Maker Festival Twente, een groeiende groep van kinderen en volwassenen ontstaan die willen experimenteren met nieuwe technieken. Tetem speelt in op deze behoefte met het nieuwe Exploring-lab.

Momenteel kan je, in aansluiting op de tentoonstelling 'Sisyphus', met boetseerklei en een lasersnijder of 3D scanner een klein meubel maken dat gevormd is naar je lichaam. Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Do It Together Neighborhood' kan je met 3D pennen een wijk maken die tijdens de tentoonstelling groeit. De inloopworkshops van het lab zullen te volgen zijn na het bezoeken van de tentoonstellingen in de kunstruimte.
Tijdens de opening vanmiddag kan je ook kennis maken met speciale maakopdrachten als het programmeren van een robot, het maken van stop-motion animaties of elektronische wenskaarten ontwerpen.
Het Exploring-Lab zal dagelijks van 13.30 tot 16.30 uur geopend zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.