nieuws

Raad van State stelt uitspraak over komst moskee Enschede uit

Ontwerp moskee Enschede
Ontwerp moskee Enschede © RTV Oost
De Raad van State heeft de uitspraak over de omstreden bouw van een moskee aan de Kuipersdijk in Enschede uitgesteld. De Raad wil eerst bepalen of het wil wachten op een onafhankelijk verkeersonderzoek, dat eind januari klaar moet zijn. Wordt er op de uitkomst van dit onderzoek gewacht, dan volgt er pas over een half jaar een uitspraak.
De bouw van de nieuwe moskee in Enschede loopt hierdoor alweer vertraging op. Al in 2012 lagen de eerste plannen op tafel.

Belangrijke rol

Het onafhankelijke verkeersonderzoek kan een belangrijke rol gaan spelen bij de beoordeling van de verkeerssituatie in de omgeving van de moskee. De advocate van de Praxis en Nettorama vroeg de raad daarom te wachten op dit onderzoek. Volgens de raadsvrouw gaat de komst voor enorme verkeersproblemen zorgen. 

Eerder onderzoek

Praxis had al eerder bezwaar tegen de komst van de concurrent Hornbach en gaf als reden verkeersproblemen op. Toen besloot de Raad van State om in die zaak eigen onafhankelijke adviseurs in te zetten, waarmee het vraagtekens zette bij het gemeentelijke verkeersonderzoek.
De gemeente Enschede laat weten het niet eens te zijn met het uitstel van De Raad, omdat het geen verkeersproblemen ziet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.