nieuws

'Bestuurder bestelbus zag slachtoffer aanrijding Holten niet', OM eist werkstraf

Het ongeluk in mei 2017
Het ongeluk in mei 2017 © News United \ Bert Kamp
De officier van justitie eist 160 uur taakstraf en een rijontzegging van een jaar tegen de bestuurder van een bestelbus met aanhanger die in mei vorig jaar een 70-jarige vrouw aanreed in Holten. De 64-jarige inwoner van Haarle vertelde in de rechtbank dat hij niet doorhad dat hij iemand aanreed.
De man uit Haarle reed na de aanrijding door. Nadat de politie een signalement van de bestelbus deelde werd hij een aantal dagen later aangehouden. 

Coma

Het slachtoffer lag 10 dagen in coma en moest vechten voor haar leven. Dat hing aan een zijden draadje, vertelde de officier van justitie. De vrouw was met haar hoofd hard op de grond gevallen en had gevaarlijke bloedingen in het hoofd. Ook raakte ze als gevolg van een breuk in een oogkas aan één kant blind. 
De vrouw fietste met haar echtgenoot vanaf hun vaste camping naar het centrum van Holten toen ze ingehaald werden door de 64-jarige inwoner van Haarle in zijn bestelbus. De man week tijdens het inhalen plots naar rechts en reed de vrouw omver. Tegenover de rechters vertelde hij dat hij de vrouw en haar echtgenoot niet had zien fietsen. Zijn aandacht was meer bij een een tegemoet komende auto die plots geparkeerde auto's inhaalde en op zijn weghelft terecht dreigde te komen. 

'Te hard gereden'

De 64-jarige zou volgens getuigen veel te hard gereden hebben, maar dat ontkent hij. "Ik ben 46 jaar vrachtwagenchauffeur geweest en heb nog geen verkeersbord geraakt." Volgens de man kan hij wel wat 'verkeersblind' zijn geweest. Hij vindt het verschrikkelijk wat de vrouw is overkomen en voelt zich daar rot over.
Het slachtoffer kan na lang revalideren weer naar de camping, maar er zijn nog wel aanpassingen nodig om te zorgen dat ze ook zelfstandig in en uit haar caravan kan komen. De 64-jarige bood tijdens en na de zitting aan om het bejaarde echtpaar daarbij te helpen. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.