nieuws

Sportpark Heidepark is beoogde locatie jongerenontmoetingsplek Lemelerveld

Het college van burgemeester en wethouders in Dalfsen steunt het plan van de jongeren
Het college van burgemeester en wethouders in Dalfsen steunt het plan van de jongeren © RTV Oost
Jongeren in Lemelerveld krijgen een eigen jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de noordzijde van Sportpark Heidepark. Dat is de beoogde locatie na overleg tussen de jongeren en de omgeving, politie en de gemeente.
De jongeren hebben op eigen initiatief en met hulp van het jongerenwerk de handschoen opgepakt voor een eigen hangplek. Het college van burgemeester en wethouders gaat op 3 december dit voorstel indienen bij de gemeenteraad. Het college stelt voor de skatebaan te verwijderen en samen met de omgeving te kijken naar een nieuwe invulling van de vrijgekomen ruimte.
"Net als bij de JOP in Dalfsen zijn de jongeren zelf verantwoordelijk voor het succes van de JOP; we zijn beducht op eventuele overlast door bijvoorbeeld geluid of afval. Daarom hebben we in samenwerking met SAAM Welzijn en jongeren huisregels opgesteld", aldus wethouder Kam Uitslag.
De ontmoetingsplek wordt in eerste instantie voor twee jaar vergund. In de tussentijd wordt een permanente vergunning onderzocht. De jongeren zijn tussen 14 en 17 jaar oud.

Skatebaan

De skatebaan moet volgens wethouder Uitslag worden verwijderd, omdat de skatebaan voor geluidsoverlast zorgt in de buurt. "Verder is de skatebaan bijna afgeschreven en zal deze op korte termijn vervangen of verwijderd moeten worden. De realisatie van een JOP is een goed moment om na te denken over een alternatief voor de skatebaan.”
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.