Heino massaal op koopjesjacht op Black Friday

"Waar we naar op zoek zijn? Dat weten we niet. We zijn zomaar aan het rondkijken." Even later lopen de bezoekers van Black Friday in Heino met een set eetkamerstoelen de deur van de woonwinkel uit. "Ach, een keer wat nieuws."

Overgewaaid vanuit Amerika duikt het op steeds meer plekken in ons land op: Black Friday. In Heino deden ze er voor het eerst aan mee, bijna alle winkeliers samen. Flinke kortingen bieden, om zo eens even lekker de bezem door het assortiment te halen. 

"Een eetkamertafel, normaal voor 1499 euro, nu voor 100 euro. Een boxspring, normaal 3000 euro, nu 800 euro", Jacques Seine van Seine Wonen noemt een paar voorbeelden van de aanbiedingen die hij alleen vandaag heeft. 

Voor de deur wachten

"Vanochtend stonden ze al voor 9 uur voor de deur te wachten, het was gelijk druk. Het loopt hartstikke goed", vertelt Seine die ook meteen vertelt dat hij geen winst maakt op de producten die hij op Black Friday verkoopt.

"Ik hou er niks aan over, maar dat hoeft ook niet. Zo krijg ik ook weer ruimte om de nieuwe collectie uit te stallen."

'Scheelt toch zestig euro'

En ook de bouwmarkt, een paar honderd meter verder op, heeft het lekker druk. "We hebben een mooie start gehad, er kwamen vanochtend meteen mensen om handel op te halen", vertelt Emiel Willemsen. 

Achter hem haalt een man een bladblazer uit het schap. "Ik kom hier speciaal voor", vertelt hij. "Scheelt toch zestig euro."

Avond overwerken voor een ochtend vrij

Het idee om Black Friday in Heino ontstond bij een aantal ondernemers die daar een speciale commissie voor in het leven riepen.

"Collega's van mij hebben gisteravond overgewerkt, zodat ze vanmorgen voor openingstijd al naar Seine Wonen konden", vertelt Martijn Jansman namens het comité. "Het maakt dus wel wat los in Heino."

Niet helemaal vlekkeloos

Overigens verliep de Black Friday niet voor iedereen helemaal vlekkeloos. Een man die bij de bouwmarkt voor een prikkie een deur had gekocht, liep toch tegen een klein probleem aan. "Hij past niet in mijn auto, heb ik weer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Black Friday Heino Salland Nieuws
Deel dit artikel: