Minister zet problemen N35 weer op agenda

Het verbreden van de N35 is terug op de agenda van de Rijksoverheid. Gedeputeerden Boerman en Van Haaf hebben hierover gesproken met ministers Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Ollongren (Binnenlandse Zaken).

"Dit is weer een mooie stap voorwaarts voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van deze regio", zegt Boerman. "Het verbeterplan voor de N35 is niet alleen voor kennisgeving aangenomen, maar wordt nu ook door het Rijk gezien als een onderwerp waarover gesproken moet worden." 

Problemen N35

De drukke N35 wordt geteisterd door ongelukken. Ook klagen omwonenden over onveilige situaties. Twee dagen geleden was nog er woede en verontwaardiging bij de inwoners van Haarle. Zij kregen te horen dat er geen oplossing komt voor de verkeersproblemen op de N35 bij het dorp.

Toch goed nieuws nu. De minister wil praten met de provincie over de regionale ambities om de N35 te verbreden naar 2x2 rijbanen van 100 km/uur met ongelijkvloerse kruisingen. Ook is afgesproken dat onderzocht wordt wat mogelijke oplossingen zijn voor het knelpunt A1/A35 in Twente, schrijft de provincie.

Trein Zwolle - Enschede

De provincie heeft verder met het Rijk afgesproken dat ProRail onderzoekt hoe de treinverbinding tussen Zwolle en Enschede verbeterd kan worden. Gedacht wordt aan verlenging van de perrons bij Heino en Raalte en snellere wissels.

Fietssnelwegen

De provincie Overijssel krijgt zo'n 629 duizend euro van het Rijk om de snelfietsroute Zwolle-Hattem te verbeteren. Ook de Twentse fietsnelweg F35 tussen Enschede en Oldenzaal krijgt een investering, namelijk zo'n 1,2 miljoen euro. Met dit geld moeten drie ontbrekende schakels toegevoegd worden. 

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
N35 Haarle Salland nieuws Nieuws
Deel dit artikel: