nieuws

Streven van gezamenlijke organisaties: Kampen Armoedevrij

Meerdere organisaties, bewoners en sociale raadsleden in Kampen gaan samen met de gemeente armoede aanpakken. Dat hebben ze vandaag afgesproken tijdens een speciale bijeenkomst in IJsselmuiden. Het gezamenlijke motto: 'Kampen Armoedevrij'.
De bijeenkomst werd georganiseerd door Evita Keulen, armoederegisseur bij de gemeente Kampen. Haar doel is de organisaties met elkaar samen te laten werken voor een efficiënte maar ook gespecialiseerde aanpak van armoede.

Juiste doorverwijzing

Zo komt het bijvoorbeeld voor dat kerkelijke instanties die klaar staan voor arme mensen, wanneer het gaat om schuldenproblematiek vaak niet de aangewezen instantie zijn om iemand te helpen. Door gezamenlijk overleg, zoals dat vandaag gebeurde, leert zo'n instantie wel naar wie iemand kan worden doorverwezen.
Bijna een miljoen mensen in Nederland leven in armoede. Het is niet bekend hoe het aantal in Kampen is. Dat komt mede omdat niet iedereen die onder de armoedegrens leeft zich meldt bij één van de hulpinstanties.
De komende maanden wordt gewerkt aan een plan hoe de gezamenlijke organisaties te werk willen gaan. De bijeenkomst was er vooral op gericht om kennis met elkaar te maken en contactgegevens uit te wisselen. Volgend jaar mei staat de volgende bijeenkomst gepland.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.