nieuws

Superman en Spiderman lappen ramen bij MST ziekenhuis Enschede

Kinderen die in het MST in Enschede liggen, moesten vanochtend even met hun ogen knipperen toen ze uit het raam keken. Want vandaag lapten Spiderman en Superman de ramen van het ziekenhuis.
Het idee kwam van Arlette van der Berg, medewerkster van het ziekenhuis. "Ik kreeg op LinkedIn een berichtje van een Amerikaans kinderziekenhuis die Spiderman en Superman de ramen lieten lappen. Toen dacht ik: dat moeten wij ook doen!"

Afleiden

De gedachte achter het bijzondere bezoek is om kinderen even af te leiden van het feit dat ze in het ziekenhuis liggen. "Het is al vervelend genoeg om in het ziekenhuis te liggen, dan is het ook wel eens goed om ze even af te leiden en een leuk moment in het ziekenhuis te hebben", vertelt Van der Berg. 
De kinderen reageren heel verschillend op het bezoek van de superhelden. Sommige kinderen vinden het heel erg spannend en anderen kunnen hun geluk niet op. 

Volgend jaar weer

Als het aan Van der Berg ligt wordt de traditie voortgezet. "Twee keer per jaar worden de ramen gelapt, dus als het aan mij ligt komen de superhelden twee keer per jaar!"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.