Carla Boerrigter maakt van haar passie haar werk: Coördinator armoedepreventie

Sinds een jaar is ze officieel aan het werk als coördinator armoedepreventie binnen de gemeente Oldenzaal. Een baan waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen.

"Sinds jaar en dag zet ik mij in voor mensen die leven onder de armoedegrens. Vaak als vrijwilliger, net als vele andere vrijwilligers. Een groot aantal zaken is me toen opgevallen maar kon ik niet mee aan de slag. Heel simpel omdat ik vrijwilliger was."

Coördinator armoedepreventie Oldenzaal: Carla Boerrigter (Foto: Esther Rikken)
Coördinator armoedepreventie Oldenzaal: Carla Boerrigter (Foto: Esther Rikken)

Samen staan we sterk

In de gemeente Oldenzaal zijn de krachten gebundeld. Alle (vrijwillige) hulporganisaties hebben de krachten gebundeld. Letterlijk en figuurlijk. Ze werken samen én zitten in hetzelfde onderkomen. "Een situatie met alleen maar winnaars."

Een gezamenlijk onderkomen: Ons Huis (Foto: Esther Rikken)
Een gezamenlijk onderkomen: Ons Huis (Foto: Esther Rikken)

Krachten bundelen

"De mensen die hulp nodig hebben hoeven nu maar naar één plek om zich te melden, hebben maar één intakegesprek en hoeven dus slechts één keer hun vaak verdrietige verhaal te doen. Als coördinator armoedepreventie kan ik samen met de vrijwilligers van de vele instanties die er zijn, hulp op maat aanbieden.

Ook de voedselbank heeft een plek in 'Ons Huis' (Foto: Esther Rikken)
Ook de voedselbank heeft een plek in 'Ons Huis' (Foto: Esther Rikken)

Op naar een mooie toekomst

Én de mensen aan de hand nemen om naar de toekomst te kijken. Want dat is nog veel belangrijker, de situatie waarin de mensen zich op dat moment bevinden, moet veranderen. Pas dan kunnen ze gaan werken aan een mooie toekomst.", aldus Boerrigter.

"Ik heb van mijn hobby, mijn passie, daar waar mijn gevoel ligt, mijn werk kunnen maken. De gemeente Oldenzaal heeft vertrouwen getoond, een nieuwe functie gecreëerd. Ja, hoe mooi is dat? Ik werk hier nu een jaar en ben ontzettend positief en zie veranderingen. Mij zie je hier voorlopig nog wel even in 'Ons Huis'."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Reageren