Statenfracties CDA en VVD willen geen gesprek over N35, maar concrete afspraken

De Statenfracties van het CDA en VVD willen geen gesprekken, maar concrete afspraken over de aanpak van de N35. Dat zeggen ze naar aanleiding van het gesprek tussen gedeputeerden Boerman en minister Van Nieuwenhuizen over de aanpak van de N35. De minister heeft de problematiek weer op de agenda gezet, maar dat is volgens beide fracties niet genoeg.

De minister wil met de provincie in gesprek over de regionale ambities om de N35 te verbreden naar 2x2 rijbanen van 100 km/uur met ongelijkvloerse kruisingen. Ook is afgesproken dat onderzocht wordt wat mogelijke oplossingen zijn voor het knelpunt A1/A35 in Twente.

Onvoldoende

De fracties zien dat als een eerste stap, maar het CDA reageerde wel teleurgesteld na het gesprek. "Wij willen dat nu concrete afspraken worden gemaakt over de resterende knelpunten op de N35 in Mariënheem, Haarle en Laag Zuthem. De aanleg zal niet voor 2024 starten, maar dan moet dit jaar wel de eerste stap worden gezet."

De fracties roepen de Tweede Kamer op om volgende week, tijdens de behandeling van de begroting Infrastructuur, bij de minister aan te dringen op concretere afspraken. De VVD ziet dat als een opening om het dan aan te kaarten. "Overijsselaars mogen rekenen op een goede bereikbaarheid en veilige wegen. De N35 is cruciaal voor onze inwoners en ondernemers. We willen dat deze verkeersader zo snel mogelijk en volledig 2x2 baans en 100 km/u wordt."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
N35 CDA VVD Zwolle Salland Nieuws
Deel dit artikel: