FC Twente Vrouwen geeft riante voorsprong uit handen bij PSV, vrouwen PEC stunten tegen Ajax

Renate Jansen was twee keer trefzeker tegen PSV
Renate Jansen was twee keer trefzeker tegen PSV © Sportfoto-oost/Ron Jonker
FC Twente Vrouwen leek PSV Vrouwen haar tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen, maar in Eindhoven werd een voorsprong van drie doelpunten alsnog uit handen gegeven: 3-3. De vrouwen van PEC Zwolle wisten wel te winnen. In eigen huis won het knap met 3-1 van Ajax Vrouwen.
FC Twente schoot uit de startblokken en kwam al na twee minuten op voorsprong via Renate Jansen. Na gevaarlijk balverlies van PSV schoot ze de bal beheerst in de rechterbovenhoek: 0-1. Drie minuten later was het alweer raak. Ditmaal kopte Jansen binnen uit een voorzet van Bente Jansen. Hierna kwam PSV beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer voor rust.
In het tweede bedrijf kwamen de Tukkers al snel op 0-3 via Joëlle Smits. Desondanks werd het alsnog spannend in Eindhoven. Kayleigh van Dooren vond kort na de 0-3 van Smits het net en zette de 1-3 op het scorebord. Vijf minuten later maakte Katja Snoeijs uit een hoekschop de aansluitingstreffer. Tot overmaat van ramp kwam PSV ook nog op gelijke hoogte doordat Aniek Nouwen in extremis de 3-3 binnen schoot uit een vrije trap.

PEC Zwolle Vrouwen
In Zwolle viel de eerste treffer eveneens snel. In de tiende minuut opende Rebecca Doejaaren de score na een goede voorzet van Maxime Bennink. De 1-1 liet echter niet lang op zich wachten. Soraya Verhoeve schoot van afstand raak na een te korte pass van Bonita Theunissen. Vlak hierna maakte Theunissen haar fout bijna goed, maar haar inzet spatte uiteen op de lat, waardoor er gerust werd met een gelijke stand.
PEC Zwolle schoot vervolgens als een komeet uit de kleedkamer en kwam direct op 2-1 via Babiche Roof. Ajax drong aan, maar invalster Lauri Weijkamp gooide tien minuten voor tijd het duel definitief in het slot door de 3-1 binnen te werken.
Bekijk de statistieken van PEC Zwolle Vrouwen en FC Twente Vrouwen. De uitslagen, stand en het programma zijn hier te vinden.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.