Twee mannen uit Hengelo aangehouden in verband met viervoudige moord

De politie heeft vanmiddag twee mannen aangehouden in verband met de viervoudige moord in Enschede. Ze zijn 32 en 57 jaar en komen beiden uit Hengelo. De arrestanten worden ook verdacht van een zwaar geweldsincident dat in Hengelo op 7 november plaats vond.

De vier doden van de moordaanslag werden op dinsdag 13 november gevonden in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Bij het zware geweldsincident van 7 november werd een man mishandeld en zou er zijn gedreigd en geschoten met een vuurwapen.

In het kader van beide misdrijven zijn momenteel doorzoekingen gaande in een aantal panden in Twente. In welke panden en in welke plaatsen zegt de politie niet. Ooggetuigen verklaren dat de politie een inval heeft gedaan in een woning in appartementencomplex Thrinon aan de Deldenerstraat in Hengelo. De woning zou worden doorzocht.  

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Een team van 80 rechercheurs, onder leiding van het Openbaar Ministerie, is ingezet om de daders van de 'kwartetmoord' te vinden.
 

Eerdere aanhoudingen
Op de avond van 13 november verrichtte het rechercheteam al twee aanhoudingen in de omgeving van Dordrecht. Deze twee mannen uit Enschede bleken echter geen betrokkenheid te hebben bij de viervoudige moord. Ze zijn in vrijheid gesteld en geen verdachten meer.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: