Koning met minister Schouten op werkbezoek bij melkveehouderij in Diepenveen

Koning Willem Alexander heeft vanmorgen een werkbezoek gebracht aan een melkveehouderij in Diepenveen. Hij bracht het bezoek samen met onder anderen minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het werkbezoek stond in het teken van de kringlooplandbouw.

Bij deze vorm van landbouw komt zo min mogelijk afval vrij, is de uitstoot van schadelijke stoffen zo klein mogelijk en worden grondstoffen en eindproducten met zo min mogelijk verliezen benut.

In Diepenveen bezocht de koning het biologisch landbouwbedrijf van Annette Harberink, Natuurderij Keizersrande. Harberink maakt geen gebruik van voedermiddelen van buiten. 

Ze stelt het bedrijf in dienst van de natuur en dat zorgt voor een grote diversiteit aan planten, insecten en vogels, waarmee ze wil laten zien dat landbouw en natuur hand in hand kunnen gaan.

Landbouwvisie
Minister Schouten kwam in september met haar landbouwvisie. Daarin staat dat de landbouw zo min mogelijk afval moet produceren. De koning en de minister spraken na het bezoek aan de melkveehouderij met vertegenwoordigers van de zuivelbedrijven, het onderwijs en de financiële sector, om te kijken hoe de landbouwvisie in de praktijk kan worden gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: