oliebollen

Fietskoeriers in Zwolle bezorgen vandaag duizenden oliebollen

De oliebollen van de Stadsbakker uit Zwolle zijn populair. Berucht is dan ook de rij voor de winkel in de binnenstad. Maar de bezorgdienst van de Zwolse bakker wordt steeds populairder.
Een leegstaande loods is vandaag tijdelijk het oliebollendistributiecentrum. Op de grond staan meer dan 400 tasjes met oliebollen. Ze zijn vannacht gebakken door de Stadsbakker. Nu is het aan de fietskoeriers van het Zwolse bedrijf Cycloon om ze te bezorgen.
Normaal gesproken werken er zo'n vijf koeriers gelijktijdig. Maar vandaag stouwen vijftien mannen en vrouwen hun tassen, bakken en aanhangwagens vol met oliebollentassen.

Drukste dag

Teamleider Marco Eerkes blijft op andere dagen op kantoor, maar vandaag heeft hij heeft zich in zijn wielrenoutfit gestoken om zich met de bezorging te bemoeien. "Dit is onze drukste dag van het jaar." zegt hij. "En ook de gezelligste. Het is echt een feestje om oliebollen te bezorgen. Mensen reageren heel vrolijk en positief. Dat maakt het voor ons veel leuker."
Arjen Bloemink, die drie keer in de week pakketjes en brieven bezorgt, beaamt dat. "Ik heb wel eens dat kinderen spontaan beginnen te juichen als ik aanbel of dat ik met iemand een selfie met me willen maken. Dat maakt het speciaal."

Zwols fenomeen
Marco Eerkes is trots dat ze het elk jaar weer voor elkaar krijgen. "We zijn ooit begonnen vanuit de behoefte van de Stadsbakker, die mensen niet in de rij wil laten wachten. Maar nu is de bezorging per fiets een beetje een Zwols fenomeen geworden. Voor ons is het echt een feestelijke dag om het jaar af te sluiten met z'n allen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.