Burgemeester Onno van Veldhuizen treedt toe als Stoker van Immer Weiter

Burgemeester Onno van Veldhuizen is vandaag officieel toegetreden tot de Overijsselse Fietsambassadeurs Club Immer Weiter. Voormalig topwielrenner, oud-ploegleider en bestuurslid Theo de Rooij heeft de Enschedese burgemeester de bijbehorende versierselen opgespeld.

Burgemeester Van Veldhuizen treedt toe tot de stichting als Stoker. De Stokers van Immer Weiter zijn personen, die het fietsen en de fiets in Overijssel ondersteunen, promoten en stimuleren. Andere Stokers van Immer Weiter zijn onder andere gedeputeerden Boerman en collega-burgemeesters Rob Welten van Borne en Arco Hofland van Rijssen-Holten.

Immer Weiter is in 1871 opgericht door een aantal studenten van de HBS in Deventer. Zij richtten de eerste echte Nederlandse wielerclub op: de Deventer Vélocipède Club Immer Weiter. De stichting ondersteunt het fietsen in de volle breedte door fietsevenementen te promoten, deel te nemen aan fietsevenementen en door samen te werken met talrijke organisaties en personen, die het fietsen in Overijssel willen stimuleren.

Burgemeester Van Veldhuizen draagt het fietsen een warm hart toe. Als actief wielrenner legt hij per jaar duizenden sportieve kilometers af en neemt hij regelmatig actief deel aan wedstrijden. De burgemeester is enthousiast over de doelstellingen van Immer Weiter."Het is een geweldige eer Stoker bij Immer Weiter te mogen zijn. Iedereen die echt fietsen onder de huid heeft, begrijpt dat. Het is een Overijssels fietsgevoel waar ik anderen graag mee zou willen besmetten en laat een Stoker daar nu precies voor zijn".

Immer Weiter is er van overtuigd, dat fietsen bijdraagt aan de toename van het levensgeluk. Ook wil Immer Weiter de provincie Overijssel positioneren als veelzijdige en attractieve fietsregio. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Van Veldhuizen Regio Enschede fietsen Nieuws
Deel dit artikel: