Wethouder Raalte aan Tweede Kamer: motie N35 niet afzwakken, maar vol voor gaan

"Niet afzwakken, maar er vol voor gaan." Wethouder Wagenmans van Raalte is duidelijk over de wens van minister Van Nieuwenhuizen. Zij gaf gisteren aan een motie over de verbreding van de N35 in behandeling te nemen, mits die motie wordt aangepast. Niet doen, zegt Wagenmans.

CDA-Tweede Kamerlid Maurits von Martels diende, met steun van coalitiepartijen VVD, ChristenUnie en D66, een motie in waarin de minister wordt verzocht de N35 op de prioriteitenlijst voor knelpunten te zetten. Daarmee zou de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal versneld kunnen worden voorzien van dubbele rijbanen.

Stap te ver

Dat is voor de minister een paar stappen te ver. Ze ontraadde het indienen van de motie en adviseerde de indieners met een aanpassing te komen. De N35 heeft geen dusdanige prioriteit voor de minister dat plaatsing op die lijst wenselijk is. Ze wil wel een verkenning doen naar de kosten van verbreding van de N35.

Wagenmans hoopt dat de fracties de motie niet gaan aanpassen. "Ik zou het erg jammer vinden als dit gebeurt. Met de N35 zijn we al twintig, dertig jaar mee bezig. Op het moment hebben we alle krachten gebundeld: Provinciale Staten en gedeputeerde Boerman, maar ook in de Tweede Kamer. Dan moet je niet afzwakken, maar er vol voor gaan."

'Drama'

Hij heeft een oproep aan de Tweede Kamerfracties. "Denk aan de inwoners van Overijssel! De N35 is de levensader tussen Twente en de regio Zwolle. Economisch van groot belang. Maar ook voor de verkeersveiligheid. Het is een grote chaos, er gebeuren dagelijks ongelukken, mensen kunnen niet meer fatsoenlijk over de weg. Het is een groot drama."

"Laat de mensen in Overijssel niet langer in de kou staan, pak het op en doe er wat mee!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
N35 Zwolle Salland Reggestreek Nieuws
Deel dit artikel: