nieuws

Actiegroep Eesveen doet mee aan manifestatie tegen gaswinning

De gaswinning in Eesveen
De gaswinning in Eesveen © RTV Oost
De Overijsselse actiegroep Geen Opschudding Gaswinning Eesveen gaat samen met 23 actiegroepen uit het hele land op 13 december naar de rechtbank in Groningen voor een manifestatie. Actiegroep Tsjingas, inwoners, ondernemers en de Friese gemeente Nij Beets staan tegenover gasbedrijf Vermilion in een juridisch geschil over een proefboring voor gaswinning.
De actiegroepen komen naast Overijssel uit onder meer Groningen, Drenthe, Brabant, Utrecht en het Waddengebied. Het motto van de manifestatie is 'Afbouw is geen Opbouw'. 
De actiegroepen zoeken steun bij elkaar, nu er minder gas mag worden gewonnen in Groningen. "Het is voor ons zeer wrang te moeten constateren dat vermindering van de gaswinning uit het Groningerveld tot het verder leegpompen en het slaan van nieuwe putten voor gaswinning elders leidt", vertelt de Groninger Bodem Beweging.
Bij Eesveen wil Vermilion een tweede productieput openen, maar dat stuit op veel weerstand bij bewoners. In september dit jaar oordeelde de Raad van State dat er bij Eesveen voorlopig gas mag worden gewonnen uit de tweede put.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.