Erwin Nyhoff: 'Dat er anno 2018 nog mensen zijn die onder de armoedegrens leven, dat raakt me enorm'

Erwin Nyhoff roept heel Overijssel op om de actie Samen voor de Voedselbank'' te steunen. Meedoen is heel simpel en kost weinig tijd en slechts een tientje.

"Het raakt me enorm wanneer je de cijfers hoort en leest. Zo ontzettend veel mensen die in Nederland onder de armoedegrens leven, dat zou gewoon niet moeten kunnen", aldus singer-songwriter Erwin Nyhoff uit Heeten.

Singer-songwriter Erwin Nyhoff uit Heeten (Foto: Michel Korndörffer)

In actie

RTV Oost en de vrijwilligers van de vijftien Overijsselse voedselbanken komen voor het vijfde achtereenvolgende jaar in actie, Samen voor de Voedselbank. Door middel van het inzamelen van levensmiddelen én digitale voedselpakketten willen we er samen voor zorgen dat de Overijsselse voedselbanken weer een jaar lang genoeg producten hebben om de wekelijkse voedselpakketten te kunnen vullen.

Vriend van ...

"Toen de regionale omroep mij vroeg om Vriend te worden van ...., hoefde ik niet lang na te denken. Tuurlijk steun ik deze actie! Met volle overtuiging", aldus Nyhoff.

Het raakt me

"Het raakt me enorm dat er Nederlanders zijn als jij en ik, die leven in armoede. Die te weinig financiële middelen hebben om in de basisbehoeften te voorzien. Gewone mensen met een gewone baan. Mensen die geen vangnet hebben, die tussen wal en schip raken.

HELP

En helpen is zo simpel, zeker door middel van de actie 'Samen voor de Voedselbank'. Het kost slechts weinig tijd én een tientje om bijvoorbeeld een digitaal voedselpakket te kopen, dus ik zeg .... DOEN!", aldus Nyhoff.

Tot en met zaterdag 15 december kunt u nog meedoen met de actie Samen voor de Voedselbank.

Op www.rtvoost.nl/voedselbank, vindt u meer informatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren