nieuws

Evander Eijsink (10) krijgt masterclass op speciale piano

Pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo krijgt een masterclass
Pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo krijgt een masterclass © RTV Oost
Het Hengelose pianotalent Evander Eijsink (10) uit Hengelo heeft een heel speciale masterclass gevolgd. Hij speelde op een speciaal gemaakte rechtsnarige piano en kreeg les van de internationaal bekende pianiste Rosalia Gómez Lasheras.
Evander krijgt de masterclass vanwege een pianoconcert van Rosalia Gómez Lasheras vandaag in de Waterstaatskerk. Het concert maakt deel uit van een reeks van tien concerten, de International Holland Piano Series.
Tekst gaat verder onder video:
Pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo krijgt masterclass

Bijzondere vleugel

Bijzonder is de piano waarop gespeeld wordt. de Chris Maene Straight Strung Concert Grand. Dat is een rechtsnarige piano die door pianofabrikant Maene speciaal voor de beroemde pianist Daniel Barenboim is ontwikkeld. De International Holland Piano Series is het eerste programma die van deze piano gebruik maakt
Rechtsnarige piano
Rechtsnarige piano © RTV Oost
Fotograaf: RTV Oost Rechtsnarige piano
Evander krijgt de masterclass op deze piano. "Deze piano klinkt veel mooier dan een klassieke vleugel. De tonen zijn mooier", zegt het tien-jarige talent.

Onder de indruk

Rosalia Gómez Lasheras is onder de indruk van Evander. "Hij is verbazingwekkend en heeft een fantastische techniek. Alle aanwijzingen die ik gaf pakte hij meteen op", zegt Rosalia.
De International Holland Piano Series is een nieuwe internationale muziekserie die plaatsvindt in de Waterstaatskerk in Hengelo met één concert per maand, elke tweede zaterdagavond van de maand. In totaal tien concerten per seizoen.
Zaterdag 8 december speelt Rosalia Gómez Lasheras All-Debussy recital.
Pianotalent Evander Eijsink uit Hengelo krijgt een masterclass
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.