FNV opent meldpunt Huishoudelijke Zorg Hengelo

Vakbond FVN opent vandaag een meldpunt Huishoudelijke Zorg Hengelo naar aanleiding van de aanhoudende signalen over de verslechtering van de huishoudelijke hulp in deze gemeente.

"Hengelo richt zich op de vage norm 'een schoon en leefbaar huis' zonder duidelijk te maken wat daarvoor nodig is aan uren schoonmaakwerk", zegt FNV-woordvoerder Hans Hupkes. "Het zorgbedrijf bepaalt het aantal uren voor de huishoudelijke hulp. De Centrale Raad van Beroep heeft in oktober in een rechtszaak tegen de gemeente Steenbergen bepaald dat deze werkwijze, die ook de gemeente Hengelo hanteert, niet kan."

Tijdens ledenvergaderingen in Hengelo voor zorgontvangers en huishoudelijke hulpen hoorde de FNV dat keukentafelgesprekken niet plaatsvinden en indicaties en contracten niet kloppen. "Wie huishoudelijke hulp nodig heeft, wordt vermalen tussen het kastje en de muur", vat Hupkes de klachten van de mensen samen.

De vakbond opent het meldpunt vandaag om 11 uur. Ook inwoners van de gemeenten Borne, Haaksbergen en Hof van Twente kunnen hun ervaringen melden.

  

Het Meldpunt Huishoudelijke Zorg Hengelo is telefonisch en per e-mail te bereiken van zaterdag 8 december (vanaf 11 uur) tot en met donderdag 10 januari (20 uur).
T: 06 18 98 07 65
E: meld.hengelo@vereniging.fnv.nl

Het meldpunt is telefonisch bereikbaar op zaterdagen van 11 tot 12 uur.
Op maandagen van 19 tot 20 uur.
Op dinsdagen van 13 tot 14 uur en van 19 tot 20 uur.
Op woensdagen van 10 tot 14 uur en van 19 tot 20 uur
Op donderdagen van 19 tot 20 uur.
Tijdens de kerstdagen en oud- en nieuwjaarsdag is het meldpunt dicht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FNV Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: