nieuws

Vader vermoorde Daan Mellée maakt single als monument voor zijn zoon

Muziek houdt hem na de dood van zijn zoon op de been. Joop Mellée, vader van de in juli vermoorde Enschedeër Daan Mellée, schreef sindsdien al 27 pianostukken ter nagedachtenis aan zijn zoon. Op één van die nummers maakte rapster Queen P uit Enschede een tekst. Vandaag doken ze de studio in om dit lied, DAAN, samen op te nemen.
De rapper en muziekdocent kwamen elkaar niet zo lang geleden tegen op het Bonhoeffer College, waar Joop werkt. "Op mijn werk kwam ik Petra tegen en dat klikte." Toevallig wil Joop de ontmoeting niet noemen; "Niets is toeval." 

Monument

Joop kon zich direct volledig vinden in de tekst van de Enschedese. "Het klopt, het klopt met wie Daan was. En dat is ook de bedoeling, om een monumentje neer te zetten van hoe hij was. Na de moord gingen er veel trieste en negatieve verhalen rond. Dat is in dit lied niet aan de orde."
Joop wil iets voor Daan doen, op zijn eigen manier. "Daan had een bepaald charisma, dat zet je neer. En dat blijft." Confronterend vindt hij het wel, het spelen van het nummer. "Maar ja, je kunt er niet voor weglopen. En muziek is mijn vak, mijn communicatiemiddel." 

Queen P

Geweld loopt ook als een rode draad door het leven van Queen P. Ze schreef in 2016 een boek over haar bewogen leven, waarin ze onder meer beschrijft hoe haar ex-vriend haar probeert te vermoorden als ze zwanger is van haar derde dochter. Ondanks dat ze Daan Mellée nooit heeft gekend, denkt ze dat de tekst aansluit bij het leven van Daan.
"Joop heeft mij het muziekstuk laten horen en daar heb ik me door laten inspireren. Toen heb ik echt die tekst op m'n hart gekregen en dat ging eigenlijk heel snel." De eerste keer dat ze met de tekst naar Joop toe kwam, vond ze wel spannend. "Ik wist natuurlijk niet hoe hij zou reageren. Hij heeft hem gekend, en het moet wel kloppen." 
Wanneer we de plaat kunnen beluisteren, is nog niet bekend. Wel staat vast dat opbrengst naar Stichting Tegen Zinloos Geweld gaat. 

Verdachten

Enschedeër Daan Méllee werd op 3 juli dood gevonden in de woning van zijn toenmalige vriendin aan Het Oosterveld. Hij bleek later te zijn doodgeschoten. Een half jaar na de moord is het nog altijd niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor zijn dood.
Drie personen zijn sindsdien aangehouden en later weer vrijgelaten. Zijn vader heeft er wel vertrouwen in dat er antwoorden komen. "Het komt boven water, dat weet ik zeker." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.