Uitbaters drugslab Glanerbrug moeten 100.000 euro aftikken

Twee mannen die veroordeeld zijn voor het runnen van een drugslab in Glanerbrug moeten ruim 100.000 euro betalen aan de Staat. Dat heeft het Gerechtshof besloten. Het drugslab werd in oktober 2013 ontdekt aan de Dr. Stamstraat. In het lab zou bijna 250 kilo speed zijn geproduceerd.

De verkoopprijs van een kilo speed is 600 euro. De opbrengst zou ruim 140.000 euro zijn geweest. De kosten zijn er vervolgens vanaf gehaald. Zo is het Gerechtshof op een ton aan euro's gekomen dat opgehoest moet worden door de twee veroordeelden.

Een van de mannen is een scheikundige. Hij had als chemicus een baan bij een Enschedese groothandel in chemische grondstoffen. Hij werkte er met edelmetalen. Maar hij hield zich dus ook bezig met het maken van de synthetische drug amfetamine, oftewel speed.

Het huis waarin het lab zat, was niet van hem, maar van de inmiddels 64-jarige P., die ook is veroordeeld. Naast een experimentele lab- opstelling met pruttelende pannetjes, werden er verschillende chemische stoffen, cocaïne en een geldtelmachine gevonden in het huis. 

Beide mannen zijn eerder voor de drugsproductie al veroordeeld tot 2 jaar cel. Maar ze blijven volhouden dat ze nooit speed hebben gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Glanerbrug drugslab speed Nieuws
Deel dit artikel: