Ook burgemeester Bort Koelewijn shopt voor Samen voor de Voedselbank, welke burgervader volgt?

Klokslag 11.00 uur vanochtend, een kleine drie kwartier na de start van de actie Samen voor de Voedselbank, schuift burgemeester Bort Koelewijn, samen met Harrie Ruigendijk, voorzitter van de Voedselbank Kampen, met zijn winkelwagen door de supermarkt.

'Tuurlijk doe ik mee aan de actie, mijn vrouw heeft me op pad gestuurd. Normalerwijs doet zij de boodschappen, slechts éénmaal per maand ga ik mee. Ha, ha, dus wellicht niet heel erg toevallig dat mijn partner me deze opdracht heeft gegeven", aldus Koelewijn.

Burgemeester Bort Koelewijn (Foto: RTV Oost)
Burgemeester Bort Koelewijn (Foto: RTV Oost)

Een beetje hulp

"Maar, ik heb mezelf ingedekt want ik heb Harrie Ruigendijk meegenomen. Hij weet als geen ander welke producten de plaatselijke voedselbank nodig heeft. Dus hij helpt me een beetje", aldus de burgervader van Kampen.

Bijzonder duo

"Ja, wat een eer hè, ik heb nog nooit met een burgemeester gewinkeld. Ik heb de heer Koelewijn geadviseerd om vooral veel babyvoeding en luiers te kopen. Dit soort artikelen is echt prijzig en kunnen wij als voedselbank niet of nauwelijks aanschaffen en toch is er vraag naar. Dus ik ben blij met wat er allemaal in dit winkelkarretje ligt", aldus een enthousiaste Ruigendijk.

RTV Oost komt nog tot en met zaterdag 15 december in actie voor de voedselbanken in Overijssel.

We zijn benieuwd met welke burgervader we deze week nog meer mogen winkelen. We horen het graag via voedselbank@rtvoost.nl.

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.