Voedselbank Kampen zet dit weekend 160 vrijwilligers in voor de actie Samen voor de Voedselbank

In diverse supermarkten kunnen de inwoners van de gemeente Kampen dit weekend levensmiddelen schenken in het kader van de actie Samen voor de Voedselbank. De plaatselijke voedselbank zet maar liefst 160 vrijwilligers in om de actie succesvol te laten verlopen.

"En dat doen we met heel veel plezier. Het is een feest om hier te mogen staan, simpelweg omdat de mensen die boodschappen komen doen, aardig en gul zijn", aldus Piet Voerman, vrijwilliger Voedselbank Kampen.

"Bijna iedereen schenkt" (Foto: Esther Rikken)
"Bijna iedereen schenkt" (Foto: Esther Rikken)

Op maat

Voerman benadert alweer de volgende klant en dat gaat inderdaad vol enthousiasme en met een verzoek op maat. "Ik kijk inderdaad wie ik voor me heb staan, een dame op leeftijd benader je anders dan een groepje jongeren".

Het werkt

"Mooi hè, hoe Piet dat doet? Het werkt, want bijna iedereen geeft. En dan ook nog eens gul. Het loopt tegen de klok van 12 uur, we staan hier sinds 9 uur en we hebben al een busje vol met kratten naar ons magazijn laten brengen. De kratten vullen zich lekker snel", aldus Wim Vos, vrijwilliger van de Voedselbank Kampen. 

Vrijwilligers Voedselbank Kampen (Foto: Esther Rikken)
Vrijwilligers Voedselbank Kampen (Foto: Esther Rikken)

Vol gas

"Nog het hele weekend kunnen de inwoners van onze gemeente schenken. Ja, we voeren maar één weekend actief actie, het kost te veel tijd en inzet van de vrijwilligers om het nog meer dagen te doen. Dus dit weekend effe stevig knallen", aldus Vos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.