Overijsselse schaatsers imponeren niet tijdens eerste dag wereldbeker in Polen

Op de eerste dag van de wereldbeker schaatsen in het Poolse Tomaszów Mazowiecki hebben de Overijsselse schaatsers geen imponerende resultaten weten neer te zetten.

Lotte van Beek uit Zwolle kwam het dichtst bij het podium. Ze werd op de ploegenachtervolging vierde met Ireen Wüst en Melissa Wijfje. Op de 1000 meter eindigde Van Beek als vijftiende.

Mannen

Bij de mannen werd Zwollenaar Ronald Mulder veertiende op de 500 meter. Zijn broer Michel won de B-groep en was met zijn tijd van 35,35 seconden net iets sneller dan Ronald. Michel zou dertiende zijn geworden in de A-groep. Kars Jansman uit Hellendoorn werd met Jorrit Bergsma en Simon Schouten achtste op de ploegenachtervolging. Gijs Esders uit Diepenveen was de laatste Overijsselaars die in actie kwam. Hij eindigde als dertiende op de 1000 meter.

Team Jumbo

De schaatsers van Team Jumbo ontbreken in Polen. Morgen staan de tweede 500 meter en de 1500 meter op het programma. Beide voor mannen en vrouwen. Zondag wordt de derde wereldbekerwedstrijd afgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: