Muziek bij de Buren: swingen in de huiskamer in vijf Overijsselse steden

In meer dan 250 huiskamers in Overijssel was gisteren muziek te horen. Het huiskamerfestival 'Muziek bij de buren' is inmiddels een begrip bij muzikanten en muziekliefhebbers. "Het gaat om de verrassing", zegt Rogier Wilthof, die in Zwolle de huiskamerconcerten co├Ârdineert. "Je loopt een huiskamer binnen en je weet nooit echt wat je te wachten staat".

Met optredens in 83 huiskamers was Zwolle dit jaar de stad met de meeste optredens. Ook Hengelo, Enschede, Deventer en Haaksbergen deden mee. Haaksbergen deed dat voor het eerst en kon meteen rekenen op 25 deelnemers.

Stadshagen meeste optredens

De Marskramerstraat in de Zwolse wijk Stadshagen was dit jaar de straat met de meeste optredens. In vijf huiskamers was muziek te horen. Anne en Roy vonden het heel bijzonder dat ze als muzikanten hun huiskamer konden openstellen.

"Dat je in je eigen huiskamer mensen ontvangt, die je helemaal niet kent. Dat is een hele bijzondere sfeer. En dat was ook echt de reden dat we meedoen. En de hele straat was meteen enthousiast en wilden ook meedoen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: