Actiegroep Zenderen vraagt om uitstel besluit verbindingsweg

De actiegroep in Zenderen, actief onder de naam 'Verbindingsweg neen', wil dat een besluit over de eventuele komst van een verbindingsweg tussen Borne en Zenderen wordt uitgesteld. Eerst moet het MIRT-onderzoek zijn afgerond, meent de actiegroep.

"Nu het Rijk en de provincie Overijssel hebben aangegeven dat bij het zoeken naar oplossingen voor het knelpunt Azelo-Buren ook het onderliggende wegennet wordt betrokken, is het zaak daar op te wachten, voordat er verdere kosten worden gemaakt", laat Sandra Ottolander namens de actiegroep weten.

De verbindingsweg vormt al jaren onderwerp van discussie in de gemeente Borne. De nieuwe weg moet de verkeersdrukte rondom Borne terugdringen, maar met name in Zenderen zit men daar niet op te wachten. 

Toename verkeer Zenderen

Volgens de inwoners zorgt de weg voor een toename van het verkeer in het dorp. Bovendien kost de weg ruim zes miljoen euro en dat geld komt gedeeltelijk uit de verhoging van de onroerende zaakbelasting (OZB).

Komende dinsdag spreekt de gemeenteraad opnieuw over de verbindingsweg en in het bijzonder over de bezuinigingen op de uitvoering.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
zenderen Borne verbindingsweg Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: