Peet Bijen bezorgt FC Twente in extremis zege op FC Volendam

FC Twente weet weer wat winnen is. Op bezoek bij FC Volendam leek het duel in 1-1 te eindigen, maar door een late treffer van Peet Bijen werd het alsnog 1-2.

FC Twente moest het stellen zonder het geschorste trio Aitor Cantalapiedra, Cristian González en Tim Hölscher. Zodoende ruimde trainer Marino Pusic een basisplaats in voor Xandro Schenk, Rafik Zekhnini en Jari Oosterwijk. Ricardinho kreeg op linksachter de kans ten faveure van Michaël Maria.


Oosterwijk

Uitgerekend Oosterwijk had zijn ploeg na een kwartier spelen een goede dienst kunnen bewijzen. De boomlange spits kreeg een enorme kans om met zijn hoofd de openingstreffer binnen te knikken, maar zijn inzet verdween naast het doel van Nordin Bakker, die al vroeg in het duel de geblesseerde Mitchel Michaelis moest vervangen. Even later was het de beurt aan Ricardinho. Vrij voor het doel van Volendam stuitte de linksback op Bakker. 


Brama goud waard

De aanvoerder ontpopte zich vlak voor rust tot goudhaantje bij de Enschedeërs. Javier Espinosa vond de inlopende Wout Brama, die de bal met links in de linkerbovenhoek plaatste en voor de 0-1 tekende. In de blessuretijd van de eerste helft had Volendam op gelijke hoogte kunnen komen, maar Boy Deul kreeg zijn hoofd niet goed achter een afgemeten voorzet. 


Deul maakt gelijk

FC Twente was aan De Dijk de bovenliggende partij, maar het was de thuisploeg met de beste kansen. Een kwartier voor het einde was dit ook terug te zien in de stand. Na een goede individuele actie schoof Boy Deul het leer beheerst onder Joël Drommel door: 1-1.


Weer Bijen

Het duel leek af te stevenen een gelijkspel, maar wat volgde was een knotsgekke slotfase. Darryl Baly gooide de deur dicht voor Tom Boere, waarna hij met rood van het veld werd gestuurd. Uit de daaropvolgende vrije trap viel de beslissing. Zoals zo vaak dit seizoen was het Peet Bijen die het net wist te vinden en daarmee de eindstand op 1-2 bepaalde. 

FC Volendam - FC Twente 1-2
0-1 Brama (45)

1-1 Deul (75)

1-2 Bijen (89)

Arbiter: Van der Eijk

Geel: Peters, Schouten; Brama, Smith, Zekhnini 
Rood: Baly (88)

FC Volendam: Michaelis (Bakker/11); Schouten, Tol, Baly, Betti; Visser, Deul, Vlak; Doodeman, Peters, Berenstein

FC Twente: 
Drommel; Nacho, Bijen, Schenk (Ramos/75), Ricardinho; Smith, Espinosa, Brama; Boere, Oosterwijk, Zekhnini (George/83)

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie en hier de statistieken van de spelers van FC Twente na vandaag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: