Brama opgelucht na belangrijke zege: "Stonden ineens drie camera's langs het trainingsveld"

Met een doelpunt op slag van rust was Wout Brama vrijdagavond goud waard voor FC Twente in het uitduel bij FC Volendam (1-2). Volgens de captain moest en zou FC Twente winnen aan De Dijk, want nóg een nederlaag konden de Enschedeërs zich niet permitteren.

Trainer Marino Pusic koos voor een andere formatie dan normaal gesproken. "Als je met twee spitsen speelt heb je als middenvelder de ruimte om aan te sluiten. Ik vind dat wij dat wat meer moeten doen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de meeste goals in het zestienmetergebied vallen. Daar moet je komen om goals te maken. Dat deden wij te weinig. Tom (Boere, red.) stond er te vaak alleen voor. Als je dan de ruimte ziet, kun je daar inkomen. Dat is heel fijn als je met twee spitsen speelt", legt Brama uit. 


Nog een doelpunt

Met ietwat meer fortuin had Brama een tweede treffer gemaakt. De aanvoerder wilde echter ploeggenoot Jari Oosterwijk in stelling brengen. "Hij lag een beetje onder me. Als ik 'm goed had meegenomen had ik er twee kunnen maken. Het was een grote kans. We hadden heel veel ruimte om 'onder' de spits te komen. Dan is het meteen heel gevaarlijk. Die ruimte moet je dan ook benutten en dat heb ik gedaan vandaag."


Druk

Voor Brama voelt de zege als een opluchting. "Dit hadden we even nodig. Er kwam de afgelopen week ook de nodige druk bij kijken. Maar dat is ook terecht bij een club die om promotie wil spelen. Bij een grote club hoort veel druk. Gisteren stonden er ineens drie camera's langs het trainingsveld. Veronica Inside, FOX Sports... Dan zie je dat het weer gaat leven en valt ook het woord 'crisis'. Dan moet je als team opereren en karakter tonen. Dat hebben we vandaag gedaan", vervolgt hij. 


Fans

FC Twente wist zich in Volendam gesteund door maar liefst 1.300 meegereisde supporters. "Het voelde niet eens als een uitwedstrijd. De fans gaan overal mee naartoe. Het voelde vandaag als een thuiswedstrijd. Dan heb je net tien procent extra en blijf je gaan. Dat is lekker", besluit Brama.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Wout Brama FC Twente Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: