Bakx ziet ander strijdplan bij opponenten: "Wij zijn geen Barcelona of Manchester City''

Istvan Bakx kroonde zich tegen Helmond Sport tot matchwinner namens Go Ahead Eagles. De middenvelder was met zijn enige treffer hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 1-0 zege op de rode lantaarndrager, die zich ver terugtrok. En dat ziet Bakx de laatste tijd vaker.

"We hebben terecht gewonnen met redelijk veldspel en de nodige kansen. Wel hebben we verzuimd de 2-0 te maken, maar al met al was het een verdiende overwinning. Hoe langer het duurt, hoe hachelijker het aan de andere kant wordt. Dus ik ben blij dat we hebben gewonnen", vertelt Bakx na afloop.


Barcelona

Voor Go Ahead Eagles was het de eerste driepunter na twee zeperds op rij. "De laatste vijf, zes weken spelen ploegen op een andere manier tegen ons. Dat resulteert in minder ruimte en minder mogelijkheden. Dan zie je dat het heel moeilijk. Ajax, Barcelona en Manchester City spelen daar vrij soepel doorheen, maar we moeten erkennen dat we ook niet zo goed zijn."


Doelpunt

Bakx opende na een half uur voetbal de score. "Het is altijd lekker als die eerste valt. En hij viel op een goed moment, net voor de rust. Dat is psychologisch ook lekker. Maar we zien nog niet het team van de eerste zeven à acht weken. Er is nog veel te verbeteren", luidt zijn besluit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: