Grote brand in bedrijfspand Almelo onder controle

Er woedde een grote brand bij Manti auto's aan de Van der Hoopweg in Almelo zaterdagochtend. Rond 10.30 uur was de brand meester en zijn de brandweerlieden teruggegaan naar de kazerne.

De brand ontstond bij twee auto's in de hal van Manti Auto's, waarna de brand oversloeg naar het pand en de drie daarin gevestigde bedrijven. "Twee van de bedrijven hebben ontzettend veel brand- rook- en waterschade opgelopen. Bij het derde bedrijf valt het mee, want daar is alleen sprake van rookschade", licht een woordvoerder van de brandweer toe. 

De brandweer is met meerdere voertuigen en een hoogwerker uitgerukt om de brand te bestrijden. Doordat de brand aan de achterzijde van het pand is ontstaan was het niet makkelijk om te blussen.

Explosies

Omstanders spraken over meerdere explosies in het pand. "Dat klopt, dat waren autobanden die door de hitte zijn gesprongen", vertelt de brandweerwoordvoerder.

Bij de brand kwam veel rook vrij en de brandweer adviseerde om uit de rook te blijven. "Na metingen is gebleken dat er niet een te hoge concentratie van gevaarlijke stoffen is gemeten", laat de brandweer weten.

Voor de bluswerkzaamheden zijn de Van der Hoopweg en de Aadijk beide een tijd afgesloten. 

Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan in de twee auto's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Almelo Regio Almelo brand Nieuws
Deel dit artikel: