Hoofdklasse: Reuvers schiet Staphorst langs Genemuiden, belangrijke zege Excelsior'31

De Overijsselse derby tussen Staphorst en SC Genemuiden is een prooi geworden voor Staphorst. Mike Reuvers kroonde zich tot matchwinner: hij zorgde vijf minuten voor het einde voor de winnende treffer (3-2). Ook Excelsior'31 en SVZW kwamen in actie. Hieronder een overzicht van de clubs uit onze provincie.

De bezoekers openden al vroeg in het duel de score. Jan Hooiveld kopte na tien minuten fraai binnen op aangeven van Frank Kuurman. Even later was Jeremy Jonker dicht bij de 0-2, maar zijn vrije trap schampte de bovenkant van de lat. Halverwege de eerste helft werd het 1-1. Martin van 't Ende liet Daan Huiskamp kansloos met een schitterende kopbal: 1-1. Na een uur voetbal was het wél raak voor Jonker. Hij werkte binnen uit een vrije trap van Omar Kavak. Martijn Brakke trok de stand echter alweer gauw gelijk. Het duel leek af te stevenen op een puntendeling, maar vlak voor het einde besliste Reuvers het duel in het voordeel van Staphorst: 3-2. 

 

Belangrijke zege koploper Excelsior'31 
Excelsior'31 zette concurrent Sparta Nijkerk op vier punten. Excelsior'31 had de eerste helft het betere van het spel, maar van harte ging het niet bij de Rijssenaren. Sparta Nijkerk was met name gevaarlijk in de omschakeling. Desondanks was de beste kans voor de thuisploeg. Cem Köse zag na een prachtige solo zijn inzet echter eindigen op de lat. In de tweede helft was Excelsior'31 een stuk productiever en kwam het via Hakim Ezafzafi op voorsprong. Even later verdubbelde Joost Krijns de marge: 2-0. Met zijn tweede doelpunt van de middag gooide Ezafzafi het duel in het slot en zorgde hij ervoor dat Excelsior'31 drie punten uitliep op Sparta Nijkerk.
 
SVZW verliest opnieuw
Voor SVZW waren de druiven zuur. Vanaf de stip zorgde Deniz Sahbaz nog voor de 1-0, na een handsbal van Jim de Leeuw. Met twee doelpunten bepaalde Ezra Schrijver de ruststand echter op 1-2. Zijn laatste goal kwam eveneens voort uit een strafschop. In het tweede bedrijf ging ACV op zoek naar de beslissende treffer, maar kende het veel moeite met SVZW. De stand bleef echter ongewijzigd, waardoor SVZW opnieuw onderuit ging.


DETO - Berkum afgelast

De Overijsselse derby tussen DETO en Berkum ging niet door. Vanwege de vele regenval was het veld op Sportpark Het Midden onbespeelbaar.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de hoofdklasse B en hier de statistieken van de spelers van de Overijsselse clubs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: