Vrouwen Oranje op WK tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen

Het Nederlands vrouwenelftal, met veel Overijsselse inbreng, gaat het komende zomer tijdens het WK opnemen tegen Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen. De vier ploegen strijden met elkaar in poule E. Dat is de uitkomst van de loting die vanavond in Parijs werd verricht.

Nederlands zat tijdens de loting in pot 2 en wist dat het sowieso één sterke tegenstander zou treffen. Dat is dus Canada geworden. Die ploeg staat vijfde op de wereldranglijst. Nederland is daarop zevende. Nieuw-Zeeland staat negentiende en Kameroen is 46e.

Programma

Nederland begint op dinsdag 11 juni tegen Nieuw-Zeeland in Le Havre, zaterdag 15 juni is Kameroen de tegenstander in Valenciennes en de poule wordt op donderdag 20 juni afgesloten met de wedstrijd tegen Canada in Reims.

WK in Frankrijk

Het WK begint op 7 juni en de finale is op 7 juli. Opnieuw doen er 24 landen mee aan het toernooi. Daardoor gaan de nummers één en twee van de zes poules door en ook de vier beste nummers drie.

De volledige loting:

Kwalificatie

Oranje leek zich in de kwalificatie rechtstreeks te gaan plaatsen voor het WK, maar door een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Noorwegen was de ploeg veroordeeld tot het spelen van play-offs. Daarin werden Denemarken en Zwitserland verslagen en dus was er alsnog een plek in de loting voor Nederland.

Tweede WK

Het is voor Oranje het tweede WK in de geschiedenis. De regerend Europees kampioen werd in 2015 in Canada in de achtste finales uitgeschakeld door Japan. Amerika werd toen wereldkampioen. Canada en Nieuw-Zeeland waren toen ook tegenstander van Oranje in de poule.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: