PEC Zwolle in eigen huis niet opgewassen tegen Ajax

PEC Zwolle heeft vanavond niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Ajax. Het speelde niet slecht, maar zag de Amsterdammers er met de punten vandoor gaan: 1-4.

Het eerste moment van opwinding was er na zes minuten. De Ligt legde de doorgebroken Ehizibue neer en kreeg geel, waar de spelers van PEC vonden dat het rood was. De thuisploeg speelde een sterk eerste kwartier en de eerste kans was voor Namli, maar hij schoot te slap in. Ajax kwam daarna beter in de wedstrijd en bij de eerste kans voor die ploeg was het wel raak. Huntelaar tikte van dichtbij binnen.

De Jong verdubbelt score

Na ruim een half uur werd het 0-2. De Jong slalomde door de defensie van Zwolle en schoot laag binnen. Kort daarna was Tadic dicht bij de derde voor Ajax en voorkwam Van der Hart dat Huntelaar kon schieten. Flemming kon dat aan de andere kant wel, maar Onana bracht redding. Die doelman moest even later geblesseerd naar de kant en zijn vervanger Lamprou bracht redding op een schot van Van Duinen.

Aansluiting Zwolle

Uit de hoekschop die daarop volgde was het wel raak voor Zwolle. Flemming kopte in en zag de bal via de lat en Schöne het doel in gaan. Aan de andere kant leek het direct 1-3 te worden, maar Neres kopte naast. Even later kopte Paal bijna in eigen doel, maar Van der Hart was alert. Het bleef bij 1-2 in de eerste helft.

Van der Hart belangrijk

Het eerste schot na rust kwam van Van Duinen, maar hij schoot naast. Bij Zwolle moest Leemans er na ruim een uur geblesseerd af. Genreau was zijn vervanger. Aan de andere kant vloog een voorzet van Neres bijna binnen, maar bracht Van der Hart redding. Dat deed hij kort daarna ook op een inzet van De Jong.

Twee treffers Ajax

Twintig minuten voor het einde werd Van der Hart wel verschalkt. Schöne schoot via het been van de doelman binnen uit een hoekschop. Aan de andere kant kreeg Van Duinen een schietkans, maar deed dat veel te wild. Een minuut voor het einde was het aan de andere kant wel weer raak. Tadic wipte de bal over Van der Hart en bepaalde de eindstand op 1-4.

PEC Zwolle - Ajax 1-4

0-1 Huntelaar (22)

0-2 De Jong (32)

1-2 Schöne (44/eigen doelpunt)

1-3 Schöne (69)

1-4 Tadic (89)

Arbiter: Kamphuis

Geel: De Ligt, Tagliafico, Van Duinen, Tadic, Genreau

PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Van den Berg (Elbers/73), Lam, Paal; Ehizibue, Leemans (Genreau/62), Bouy; Namli, Flemming, Van Duinen.

Ajax: Onana (Lamprou/41); Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Schöne (Wöber/79), Van de Beek (Labyad/33); Neres, Huntelaar, Tadic.

Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie en hier de statistieken van de spelers van PEC na vanavond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: