Goed nieuws: over Bennie Jolink, de N35 en de FBK Games

Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer nieuws om vrolijk van te worden.

De boerenrockformatie Normaal komt eenmalig weer in actie. Bennie Jolink heeft zijn gezondheid weer op orde, vandaar dat ze eenmalig weer gaan optreden. Dat doen ze in Lochem, de plek waar de band in 1975 z'n grote doorbraak beleefde. Thema van de eenmalige show: 'Olderwets Höken'

Jolink heeft aangeboren astma. Hij heeft een nieuw, experimenteel geneesmiddel. "Een genezing van Bijbelse proporties", zoals hij het zelf zegt. De band treedt Hemelvaartsdag volgend jaar op in Lochem. 

Dochter van Fanny Blankers-Koen (Foto: FBK Games)
Dochter van Fanny Blankers-Koen (Foto: FBK Games)
Fotograaf: FBK Games
Dochter van Fanny Blankers-Koen

De Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo heeft afgelopen weekend de IAAF World Athletics Heritage Plaque gekregen van de Internationale Atletiek Unie (IAAF). Dit is een erkenning voor evenementen die veel hebben betekend voor de sport. Het is de eerste keer dat de award is uitgereikt.

De eerste editie van de Fanny Blankers-Koen Games was in 1981. De FBK Games ontvangen een plaquette die in het stadion wordt opgehangen. In de zaal zat een dochter van Blankers-Koen om de award in ontvangst te nemen.

Erwin Nyhoff moet met zijn nummer 'You Still Think' in de Top 2000 komen, dat vinden zijn fans. Ze hebben een actie gelanceerd om de zanger erin te krijgen. En ze krijgen bijval van zeker niet de minstens. Radio-coryfee Edwin Evers, de gevreesde voetbalcommentator Johan Derksen en de Zeeuwse trots Blöf, allen zijn ze liefhebbers van het stemgeluid van Nyhoff en zijn klassieker.

Of de zanger daadwerkelijk een plekje in de Top 2000 bemachtigt, is nog even afwachten. De stembus is inmiddels gesloten. 

Kratje bier voor Ome Duo (Foto: DUO Persvoorlichting)
Kratje bier voor Ome Duo (Foto: DUO Persvoorlichting)
Fotograaf: DUO Persvoorlichting
Kratje bier voor Ome Duo

Leden van de Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente hebben pakjesavond aangegrepen om op het Groningse hoofdkantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een kratje bier te laten bezorgen. "‘Mijn bron van inkomsten komt voort uit het werk dat u verricht."

DUO is de instantie de verantwoordelijk is voor de maandelijkse uitkering van de studiefinanciering en daarmee zorgt voor de inkomsten van studenten. Werk waar de Enschedese studenten 'hun bed niet voor uitkomen': "Maar dat u dat wel iedere ochtend doet stellen wij enorm op prijs."

Om daar hun dankbaarheid voor te tonen stuurden de studenten een kratje bier naar Ome DUO, zoals de organisatie in het begeleidende bedankbriefje liefkozend wordt genoemd. "We zouden echt niet zonder u willen, ome DUO. U moest eens weten hè: mocht u ons ooit ontvallen, dan is statiegeld onze grootste inkomstenbron."

En als laatste een positief bericht over de N35. Afgelopen week werd er in de Tweede Kamer een motie aangenomen die minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur verplicht om te onderzoeken of de N35 verbreed kan worden. 

Niels Tomson is blij. Hij is één van de initiatiefnemers van de petitie om de problemen rond de N35 in Den Haag onder de aandacht te brengen. "Het is een stap in de goede richting. Hier hebben we heel veel moeite voor gedaan. De laatste vijftien jaar wordt er al veel over de weg gesproken. Dit is een stap die we nog niet eerder hebben gezien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Goed nieuws nieuws Nieuws
Deel dit artikel: