Halve finale EK lonkt voor Nederlandse handbaldames na zege op Roemenië

De Nederlandse handbaldames, met Martine Smeets uit Geesteren in de ploeg, hebben zondagavond een grote stap gezet richting de halve finales van het EK in Frankrijk. In de eerste wedstrijd van de tweede groepsfase werd Roemenië overtuigend verslagen: 29-24.

In een gelijkopgaande eerste helft was het Nederland dat met een voorsprong de rust inging: 11-10. In het tweede bedrijf trapten de dames het gaspedaal in en werd de marge gestaag uitgebreid. Na veertien minuten in de tweede periode stond het 21-13 en dat gat bleek uiteindelijk voldoende voor de zege: 29-24.

Uitvallen Groot

Smet op de avond was het uitvallen van aanvoerder Nyncke Groot. Zij moest al na zes minuten het veld verlaten, nadat ze bij een ongelukkige botsing zeer waarschijnlijk een hersenschudding opliep. Of Groot komende dinsdag tegen Noorwegen weer van de partij is, is nog onbekend.

Noorwegen
Door de zege gaat Nederland met zes punten uit drie duels - de punten uit de eerste groepsfase gingen mee naar de tweede - aan kop in groep II. Tegen Noorwegen volstaat een punt voor een plek bij de laatste vier. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Martine Smeets Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: