Kinderopvang Piccolo in Enschede vandaag weer open na brand

Het was een korte, maar felle brand zaterdagavond bij kinderdagverblijf Piccolo in Enschede. Maar na een dag flink aanpakken kunnen de kinderen vandaag gewoon terecht op de opvang. "We hebben geprobeerd het zo goed en vertrouwd mogelijk te maken voor kinderen en ouders", zegt regiodirecteur Erna de Koster van Humanitas, waar Piccolo onder valt.

De brand brak zaterdag aan het begin van de avond uit. De brandweer was snel ter plaatse, maar die kon niet voorkomen dat vooral de buitenkant van het gebouw aan de Marie de Roodelaan beschadigd raakte.

Brokstukken

Binnen hangt nog de brandlucht. Op de grond liggen nog brokstukken van plafondplaten en een aantal ramen is kapot. Maar verder is weinig te merken van de brand. "Het team heeft gisteren hard gewerkt", zegt Erna de Koster. "Van alle kanten is hulp geboden."

"Het hele team had aangegeven: we maken er zondag met z'n allen toch een kinderdagverblijf van waar de kinderen veilig en vertrouwd kunnen spelen." Dat lijkt gelukt: alle kinderen kunnen vandaag gewoon weer terecht bij Piccolo. 

Onderzoek

"Het is heel vervelend, maar gelukkig is het bij materiële schade gebleven en was er op dat moment geen opvang", zegt De Koster. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede brand kinderopvang Nieuws
Deel dit artikel: