nieuws

Blog Fleur: Vandaag staat er spaghetti op het menu

Verslaggeefster Fleur kookt uit een voedselpakket
Verslaggeefster Fleur kookt uit een voedselpakket © Fleur Verwer/Rtv Oost
Verslaggever Fleur Verwer is deze week gebruiker van de voedselbank. Zij heeft haar voedselpakket opgehaald bij de Voedselbank in Hengelo, hiermee kan Fleur een week lang ervaren hoe het is om letterlijk te eten wat de pot schaft en zonder de luxe om zelf boodschappen te kunnen doen. Iets wat voor veel gezinnen in onze provincie werkelijkheid is. Fleur deelt haar ervaringen op onze website.

Dag 3: Koken


Vandaag ga ik koken met zowel spullen uit het voedselpakket als ingrediënten die ik nog in huis heb. En op het menu staat spaghetti.

Restjes opmaken

Het lijkt me handig dat ik eerst even de restjes opmaak en dan kijk hoever ik met mijn geld kom. 55 Euro is namelijk best snel op wanneer je er alles van moet doen. Uit het voedselpakket haal ik paprika’s en boontjes en zelf heb ik nog een potje rode pesto, een worst en spaghetti. Daar moet ik het mee doen.
De ingrediënten voor de spaghetti
De ingrediënten voor de spaghetti © Fleur Verwer/Rtv Oost
Karig 
Als ik alle ingrediënten voor me heb uitgestald ziet het er nogal karig uit, maar elk nadeel heeft zijn voordeel: je bent ook lekker snel klaar. Het eindresultaat valt me niet tegen. En dat is maar goed ook want ik moet er morgen ook van eten!
dag 3 leven uit een voedselpakket: koken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.