nieuws

Alle partijen in Dalfsen vóór snelfietsroute naar Zwolle

Niks lijkt een snelfietsroute tussen Dalfsen en Zwolle nog in de weg te liggen. Bij de vergadering van de raadscommissie waren alle partijen blij met de plannen.
De fietsroutes door het buitengebied tussen Dalfsen en Zwolle behoren tot de drukste van Overijssel. Dagelijks pendelen veel forenzen en scholieren tussen de plaatsen. Beide gemeenten en de provincie willen de route verbeteren en aantrekkelijker en herkenbaarder maken, ook om nog meer inwoners op de fiets te krijgen.

Meer drempels en meer fietscomfort

Voor de plannen is 820 duizend euro nodig. Van dat geld worden bijvoorbeeld klinkers vervangen door asfalt en drempels aangelegd om auto's te dwingen langzamer te rijden. De plannen gaan over twee verschillende routes: een ten noorden van de Vecht langs de Hessenweg en een ten zuiden van de Vecht via de stuw en de dijk. De noordelijke route zal eind 2019 als eerste worden aangepakt. Het stuk over de parallelweg langs de Hessenweg wordt al verbouwd tot snelfietspad als onderdeel van de snelle Vechtdalroute tussen Zwolle en Hardenberg.
De twee verschillende routes
De twee verschillende routes © Goudappel Coffeng
Alle partijen zien de plannen wel zitten. Wel benadrukken ze dat voor de veiligheid van de fietsers het ook belangrijk is rekening te houden met de verlichting langs de routes.
Volgende week stemt de gemeenteraad van Dalfsen definitief over de plannen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.