Beloften: PEC Zwolle net wel naar kampioenspoule, GA Eagles net niet

Jong PEC Zwolle heeft zich vanavond ondanks een nederlaag geplaatst voor de kampioensgroep. Go Ahead Eagles verloor ook nipt en grijpt daardoor net naast deelname aan die competitie, waarin de vijf sterkste ploegen uit de twee beloftencompetities gaan uitkomen. Eerder hadden Jong Heracles Almelo en Jong FC Twente zich al gekwalificeerd.

PEC Zwolle onderuit bij FC Twente

De beloften van PEC Zwolle waren bij winst in de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente zeker van een plek bij de eerste vijf, maar ze gingen in Hengelo met 1-0 onderuit. Dylan George maakte na ruim een half uur de enige treffer. Jong PEC Zwolle eindigt echter op basis van het doelsaldo nog net op de vijfde plaats. Jong FC Twente is de nummer twee.

Slecht begin doet GA Eagles de das om
Jong Go Ahead Eagles is het kind van de rekening. De ploeg uit Deventer had kwalificatie ook nog in eigen hand, maar ging met 4-3 onderuit bij de beloften van NEC. Kowet stond na 25 minuten al met 4-0 achter, maar door treffers van Givan Werkhoven, Pieter Langedijk en Rick Ketting werd het toch nog spannend. De broodnodige gelijkmaker kwam er echter niet, waardoor Jong Go Ahead Eagles op de zesde plaats eindigt. 

Monterzege Heracles tegen hekkensluiter
Jong Heracles boekte tegen hekkensluiter Achilles'29 een monsterzege: 20-0. De Almeloërs waren al zeker van de koppositie in de eindstand van deze competitie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.