Tien onderzoeksgroepen krijgen 700.000 euro voor onderzoek naar betere patiëntenzorg

Tien onderzoeksgroepen krijgen elk 70.000 euro om onderzoek te doen naar technologie voor betere patiëntenzorg. Deze onderzoeksgroepen kregen een Pioneers in Health Care (PHIC) voucher, een prijs voor onderzoek in een vroeg stadium. De onderzoekers kregen het geldbedrag vanavond tijdens een uitreiking op het Saxion in Enschede.

In elk van de tien onderzoeksgroepen zit minimaal één lid van de Universiteit Twente of hogeschool Saxion en een zorgprofessional van Medisch Spectrum Twente (MST), Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) of Deventer Ziekenhuis.

In totaal probeerden 32 onderzoeksgroepen een gooi te doen naar de 70.000 euro. De tien winnende groepen doen onderzoek naar technologie voor patiënten met astma, tabaksverslaving, hart- en vaatziekten, obesitas, longkanker en lymfeklierkanker.

PIHC-fonds
De totale pot van het PIHC-fonds bestond dit jaar uit 700.000 euro. Elke onderzoeksgroep mocht 70.000 euro bijschrijven. Het geld uit het fonds wordt beschikbaar gesteld door de UT, Saxion, MST, ZGT, Deventer Ziekenhuis en zorgverzekeraar Menzis.

"Een van de doelstellingen is het bevorderen van samenwerking tussen onderzoekers en de ziekenhuizen. We zien dat ze elkaar steeds beter weten te vinden. Onderzoekers geven aan dat die samenwerking er zonder de vouchers niet was geweest", zegt projectmanager Jojanneke Schuiling-Jukes van het PIHC-fonds.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: