nieuws

Twickel keert zich tegen plan verbindingsweg Borne

De geplande verbindingsweg staat op losse schroeven nu Twickel niet bereid is mee te werken aan een volgens de stichting "ongewenste variant".
Het verzet tegen de verbindingsweg bij Borne neemt toe. Het gaat om een nieuwe weg die verkeer vanaf de snelweg A1/A35 niet door maar rond het dorp moet leiden. De kern Zenderen voert al heel lang actie tegen de weg, omdat het een toename van verkeer vreest. En nu keert ook het landgoed Twickel zich tegen de plannen. Twickel moet grond afstaan maar wil dit niet. Dat heeft ze de gemeente laten weten, niet toevallig kort voordat de raad vanavond weer praat over het tracé van de Verbindingsweg.

Lost niets op

De geplande verbindingsweg loopt deels over het grondgebied van Stichting Twickel. In een brief laat adjunct-rentmeester Hans Gierveld weten dat Twickel grote vraagtekens zet bij de plannen. De verbindingsweg lost de volgens de stichting de problemen in Borne en Zenderen niet op. 

Tunnel

Ook vraagt de Stichting Twickel zich af of de miljoenen bestemd voor een tunnel in het geplande tracé niet beter gebruikt kunnen worden voor een tunnel in het centrum vlakbij het station.

Besluit uitstellen

Als het aan de Stichting Twickel ligt neemt de gemeente vanavond nog geen besluit maar wacht het tot gesprekken met Rijk, Provincie en omliggende gemeenten zijn afgerond over de nieuwe randweg. "Een die kan rekenen op een breed draagvlak bij de mensen die hierdoor geraakt worden," aldus Gierveld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.