Zwolle

Studenten Deltion College krijgen les met hololens

Het lijkt een beetje op een grote skibril als je de 'hololens' opzet. Je ziet door de bril virtuele beelden, geprojecteerd in de 'echte wereld'. Ideaal voor bijvoorbeeld studenten luchtvaarttechniek, die hierdoor de theorie in de praktijk kunnen brengen. Vandaag kregen ze trainingen van instructeurs van KLM.
"De hololens maakt het mogelijk om met een aantal mensen tegelijk te kijken naar een hologram, en dus samen te onderzoeken hoe het technische systeem van een vliegtuig in elkaar zit", legt Bob Hoogstede van KLM uit. In dit geval was dat het airconditioningsysteem van een Boeing 777. 

In de praktijk

Door de nieuwe techniek, die KLM samen met  het Nationaal lucht- en ruimtevaartinstituut (NLR) ontwikkelde, kunnen studenten technische handelingen in de praktijk uitoefenen, zonder dat daar een echt vliegtuig voor nodig is. 
En dat zorgt hoe dan ook voor indrukwekkende ervaringen. "Het is een stuk leerzamer, want je bent meer interactief bezig. Je kunt direct dingen die je hebt geleerd toepassen op het vliegtuig dat je voor je ziet. Dat is wel gaaf", vertelt student Aaron Keijzer. 

Nieuwe methode

En ook docent Bas Tolsma is enthousiast. Maar of dit dé nieuwe methode voor lesgeven wordt in de toekomst, betwijfelt hij vooralsnog: "Het is een van de manieren, maar het zal niet het klassieke lesgeven vervangen denk ik." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.