nieuws

De Eethoek vraagt hulp: "Vijftig kippetjes of twintig kilo aardappels, we zijn blij met alles"

Monique van Baaren doet een oproep aan het Almelose bedrijfsleven dat maatschappelijk betrokken wil zijn. De oprichtster van Stichting De Eethoek vraagt om goederen. "Vijftig kippetjes of twintig kilo aardappels. We zijn blij met alles."
Wekelijks schuiven zo'n 150 Almeloërs aan voor een gratis warme maaltijd van De Eethoek. Ze hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal moeite om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. "Het zijn zeker niet alleen mensen zonder werk die aanschuiven. Er zijn er ook die een baan hebben, maar net te veel verdienen voor de voedselbank of subsidieregelingen", zegt Van Baaren.

Vijf kilo vlees, zes kilo groente

"We hebben drie kookdagen per week", gaat ze verder. "Gisteravond zaten we met 55 gasten aan tafel. Op zo'n avond gaat er al snel vijf kilo vlees, zes kilo groente en vijftien kilo aardappels door."
De Eethoek draait geheel op giften van derden. Ze hebben steeds meer voedsel nodig, want het aantal mensen dat aanschuift blijft maar toenemen. Vier jaar geleden schoven wekelijks zo'n 25 inwoners uit Almelo aan. Momenteel wekelijks dus zo'n 150.

Promotiefilmpje

Dus doet Monique een beroep op het Almelose bedrijfsleven. Dat doet ze in een promotiefilmpje dat vandaag werd opgenomen en binnenkort op Facebook wordt gezet. In het filmpje wordt de zelfbedachte campagne 'We Share' onder de aandacht gebracht, een oproep voor meer goederen.
Hoewel De Eethoek vanuit de gemeente Almelo geen (financiële) steun krijgt, doet burgemeester Arjen Gerritsen ook mee in het filmpje. "We Share is wij delen en dat gebeurt al heel lang op een heel mooie manier bij De Eethoek. Het gaat niet alleen om de gratis maaltijden, maar ook om gezelschap", zegt hij.
Van Baaren hoopt dat het Almelose bedrijfsleven gul geeft.  "Vanaf 1 januari koken we niet drie, maar vier avonden per week."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.