Geldboete geëist na ongeluk tussen motorrijder en fietser in Mander

Voor de rechtbank in Almelo is een boete van 250 euro geëist tegen een 52-jarige man uit Tubbergen. De man zou in augustus 2016 met zijn motor een ongeluk hebben veroorzaakt in de buurt van Mander. Daarbij raakte een fietser gewond.

De man verleende volgens de officier van justitie geen voorrang aan de fietser toen hij de kruising van de onverharde Elsweg met de verharde Veendijk overstak. De fietser werd geraakt en belandde in een droge sloot vol prikkelplanten en brak zijn heup.

De 52-jarige man verloor het bewustzijn bij de botsing en weet niet hoe het kan dat hij de fietser over het hoofd heeft gezien. Hij is nog meerdere keren gaan kijken op de plek van het ongeval.

Maisveld
Volgens de officier van justitie lijkt het erop dat het zicht van de motorrijder mogelijk gehinderd werd door een maisveld in de richting vanwaar de fietser kwam. Ze verwijt hem niet dat hij het ongeval met opzet veroorzaakte, het lijkt erop dat de man vaart minderde en probeerde de botsing te voorkomen. "Een ongeluk zit in een klein hoekje."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Noordoost-Twente mander Tubbergen Nieuws
Deel dit artikel: