CDA'er Smellink over brand bij ANF in Lingen: "Leren van wat er afgelopen donderdag is gebeurd"

"We moeten leren van de brand bij de kerncentrale in Lingen van donderdag". Dat zei CDA-raadslid in Dinkelland Marc Smellink in Overijssel Vandaag. "De informatievoorziening was niet goed, bij een eventueel volgend incident moeten inwoners goed geïnformeerd worden wat ze moeten doen."

Vandaag bleek dat de brand in de nucleaire splijtstoffabriek ANF in Lingen tóch in het nucleaire deel woedde. Eerder werd gezegd dat de brand buiten het nucleaire deel van de fabriek was.

"Tijdens de brand kwam er weinig informatie beschikbaar. Inwoners maakten zich zorgen", aldus Smellink "En dat terwijl de kerncentrale maar dertig kilometer over de grens bij Denekamp ligt."

Kamervragen
CDA, GroenLinks en D66 in Dinkelland hebben raadsvragen gesteld over de communicatie rond het incident. Maar Smellink voelt zich ook gestekt door Kamerleden die vragen stelden aan de staatssecretaris. "We willen weten waarom de veiligheidsregio niet heeft gecommuniceerd. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de veiligheidsregio geen informatie uit Duitsland heeft gekregen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Lingen CDA Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: